Visie architect

Architect Rein de Valk over Mipatio

Dick Hillenius (1927-1987), publicist en evolutiebioloog, wist het al. Als je wilt weten wat woongenot is, zie dan naar de schildpad onder de warmtelamp in zijn terrarium. De schildpad zoekt de meest comfortabele plek op en nestelt zich daar.

Comfort is waar het bij dit woonconcept om draait. Wonen rondom een groene oase. Een grote overdekte binnentuin die de nazomer langer doet duren en de lente eerder laat beginnen. Een vette knipoog naar ons Nederlandse klimaat.

Een buitenruimte die tegelijk binnenruimte is. Je ademt er het groen, je vindt er plekken voor ontspanning, ontmoeting en mindfullness. Daaromheen de luxe met hout beklede appartementen die door een stelsel van bruggen zo met het atrium zijn verbonden dat de langs liggend gevels vrij blijven van galerijen. Maar ook andere functies liggen aan die binnentuin. Restaurant, wellness, fitness, zorgpost en hotelkamers zorgen voor een hoogwaardig niveau van voorzieningen.

De appartementen zijn zeer efficiënt en ruimtelijk ingedeeld en laten ruimte voor persoonlijke inrichting. Ze zijn uiteraard voorzien van de meest moderne en energiebesparende techniek. In deze luxe woningen kan je je heerlijk terugtrekken. De buitenkant is gericht op privacy en is zo gesitueerd in de omgeving dat je optimaal kunt genieten van de ruimtelijkheid van het parkachtige Nijlân. In dit Nijlân staat straks een uniek woongebouw met een zeer sobere, natuurlijke en duurzame uitstraling maar met een dynamisch en toekomstgericht wooncomfort.