Skip to main content

Buitengewoon wonen begint bij Mipatio

Mipatio biedt een uniek woonconcept dat klaar is om uitgerold te worden binnen Nederland. Onze moderne benadering van wonen plaatst de senioren van vandaag centraal. Dit concept is ontworpen voor de toekomst en direct klaar om gemeenteraden, college van B&W en andere grondeigenaren te overtuigen met zijn vele voordelen en unieke eigenschappen.

Mipatio biedt meer dan een huis; we bieden een thuis waar elke dag voelt als een eindeloze vakantie. Onze riante, energiezuinige appartementen en subtropische binnentuin creëren een gemeenschap waar genieten, veiligheid en duurzaamheid centraal staan. Dit is wonen zoals het bedoeld is – buitengewoon en vol woongeluk. Onze bewoners vertellen enthousiast over hun energiezuinige appartementen en de subtropische binnentuin die het hele jaar door bloeit en groeit. Ontdek het zelf!

Dé woongemeenschap voor levensgenieters

In een tijd van vergrijzing en individualisering biedt Mipatio een oplossing die gemeenschapszin herstelt en eenzaamheid tegengaat. Verhuizen naar een onderhoudsarme woning betekent bij Mipatio een leven vol gezelligheid en activiteiten. Onze gemeenschap in Leeuwarden biedt stadse voorzieningen binnen handbereik, zonder torenhoge VvE-kosten. Dit maakt Mipatio de ideale woongemeenschap voor senioren die klaar zijn voor een nieuwe start.

Een energieneutrale woning; meer dan duurzaam

Bij Mipatio is duurzaamheid een kernwaarde. Onze energieneutrale woningen zijn ontworpen met doordachte bouwplannen en hoogwaardige isolatie. Geavanceerde technische installaties, zoals warmtepompen en zonnepanelen, zorgen voor een constante temperatuur en frisse lucht, wat goed is voor zowel het milieu als de portemonnee van de bewoners. Ons ventilatiesysteem verbetert de luchtkwaliteit en biedt verlichting voor mensen met luchtwegproblemen.

Wonen met alle comfort van een subtropische patio

Onze overdekte subtropische binnentuin is een oase van rust en ontspanning, ongeacht het weer. Met een kinderspeelhuisje, jeu-de-boulesbaan, subtropische planten en een gezellig terras biedt deze ruimte voor iedereen iets. De voordelen van groen wonen zijn talloos en dragen bij aan het welzijn van onze bewoners. Mipatio combineert comfort, activiteit en ontspanning, waardoor genieten dagelijkse routine wordt.

Veilig en geborgen wonen

Bij Mipatio staat veiligheid voorop. De slimme plaatsing van voordeuren en toegangspunten bevordert natuurlijk contact met buren en versterkt het gemeenschapsgevoel. Ruime galerijen en veel lichtinval garanderen privacy en een prettige woonervaring. Dit creëert een veilige en comfortabele leefomgeving, ideaal voor senioren.

De voordelen van groen wonen

Groen is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Het vermindert CO2-uitstoot, verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt stress. Groene omgevingen verhogen de productiviteit, versnellen herstel na ziekte en stimuleren fysieke activiteit. Bij Mipatio integreren we groen in ons woonconcept om deze voordelen te maximaliseren, wat bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners en de waarde van het vastgoed verhoogt. Buitenruimte is net zo belangrijk als de woning zelf, met mogelijkheden voor sociale interactie en gezondheidsbevordering.

Langer thuis wonen

Mipatio speelt in op de behoefte aan langer thuis wonen. Dit betekent niet altijd in het eigen huis blijven, maar verhuizen naar een beter passende woning als de huidige woning niet meer voldoet. Onze nultredenwoningen zijn ruim, efficiënt ingedeeld en technologisch voorbereid op zorgvragen. Privacy en veiligheid staan voorop, met volwaardige buitenruimtes. Zo maken we langer zelfstandig wonen mogelijk en bieden we een innovatieve kijk op seniorenhuisvesting.

Faciliteiten bij Mipatio

Mipatio biedt uitgebreide faciliteiten om aan de diverse behoeften van onze bewoners te voldoen. De brasserie Patina is ideaal voor een gezellige borrel of een uitgebreid diner. Onze professionele fitnessruimte bevordert de gezondheid met mogelijkheden voor zowel zelfstandig sporten als begeleiding. Luxe suites zorgen voor comfortabele overnachtingen voor gasten. De 2000m² grote binnentuin is een groene oase met speel- en ontspanningsmogelijkheden. Groepslessen variëren van yoga tot persoonlijke training, en de praktijkruimte biedt ruimte voor fysiotherapie, massages en schoonheidsbehandelingen. Indien nodig kan de praktijkruimte ook worden gebruikt door een zorginstelling.

Een buitengewone toekomst begint hier

Mipatio biedt een unieke woonervaring die verder gaat dan traditioneel wonen. Met focus op duurzaamheid, veiligheid en gemeenschapsgevoel creëren we een buitengewone levensstijl voor senioren. Gemeenteraden, college van B&W en andere grondeigenaren worden uitgenodigd om dit innovatieve woonconcept te ontdekken en te overwegen voor hun eigen gemeente. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie en vraag direct een vrijblijvende bezichtiging aan om Mipatio Leeuwarden zelf te ervaren.