Skip to main content

Duurzaam wonen in een community – Mipatio

Een community zweverig? Niet bij Mipatio. Ontdek duurzaam, luxe én samen wonen bij Mipatio.

Duurzaam wonen in een community

Een woongroep, woongemeenschap, leefgroep, commune… Klinkt allemaal wel heel erg zweverig, of niet? Gelukkig gaat ook de ‘community’ met de tijd mee en raakt het langzamerhand het hippie-imago wat kwijt. En dat is welverdiend, want een community vandaag de dag kan niet alleen duurzaam, maar ook hartstikke luxe zijn – voorzien van alle gemakken die het leven anno 2023 zo aangenaam maken.

Wat is een community eigenlijk?

Waar moet een community aan voldoen om een community te mogen zijn? Nou, eigenlijk niet heel veel. Het belangrijkste is dat mensen bij elkaar in de buurt wonen en elkaar ondersteunen. Een gemeenschappelijke ruimte of ontmoetingsplaats vormt daarvoor vaak de basis. De lasten van wonen kunnen onderling worden verdeeld, zoals schoonmaakklusjes, het verzorgen van een tuin of zelfs moestuin, het doen van boodschappen of gewoon een soepje brengen als iemand zich niet fit voelt.

De Mipatio community

Ook bij Mipatio staat dat samen wonen en leven centraal. Met allerlei plekken om elkaar te ontmoeten, zoals in de binnentuin, het restaurant, of in de fitness. Maar óók met genoeg ruimte voor jezelf, voorzien van alle gemakken van nu. En dat verdelen van de lasten nemen wij voor onze rekening: wonen bij Mipatio betekent dat je geen enkel onderhoud hoeft te plegen aan je woning. Of aan de binnentuin. Wij zorgen dat die bloeit en groeit, zodat jij lekker kunt genieten. Een community die voelt alsof je elke dag op vakantie bent – dát is Mipatio. Niks moet, alles mag!

Energie voor nu en later

Geen onderhoud: dat is fijn. Dat komt grotendeels door de – vooruitstrevende! – duurzame wijze waarop Mipatio gebouwd is. Geen gas, dat is vanzelfsprekend. Goede isolatie ook. Dat houdt de kou in de winter buiten, en in de zomer binnen. Maar het is voor ons óók vanzelfsprekend dat het gebouw energieneutraal is. We wekken onze energie namelijk op met de zonnepanelen op het dak. Daarnaast is Mipatio uitgerust met een geavanceerd ventilatiesysteem. Dat zorgt voor gezonde lucht, het hele jaar door. Duurzaam voor je longen!

Duurzaam wonen: gewoon gezond

Ja, want duurzaamheid zit ‘m niet alleen in het gebouw. Duurzaamheid maak je ook samen, als community. Door er te zijn, letterlijk! Door samen te zijn. Samen sporten in de fitness, samen eten in het restaurant, een praatje maken met familie en vrienden in de binnentuin, even samen een blokje om. Uit vele onderzoeken is al gebleken dat duurzaam, samen wonen in een community hartstikke gezond is. Eenzaamheid komt veel minder voor, mensen worden minder snel ziek en zijn gelukkiger. En daar hoef je bij Mipatio dus alleen maar je deur voor uit te stappen! Of je buurvrouw te appen dat de koffie klaar staat, natuurlijk.

Elke dag een vakantiegevoel

Duurzaam wonen in een community is dus helemaal van nu. Zo zweverig als je het zelf maakt, maar in ieder geval wél van alle gemakken voorzien, en met fijn gezelschap. Duurzaamheid is bij ons vanzelfsprekend. En wij geven de binnentuin écht water, beloofd! Zo kun jij genieten van een vakantiegevoel, gewoon als je je deur uitstapt. Samen met alle andere bewoners. Elke dag opnieuw.